wódka czysta zbożowa, klasy super premium, w eleganckich wysmukłych butelkach z satynowanego szkła, z okienkiem przedstawiającym witraż z katedry Wawelskiej. Produkowana w dawnym Polmosie Zielona Góra, zaprzestano jej wytwarzania gdy zakład przejął Pernod Ricard.  Potem jeszcze przez jakiś czas robiono ją na licencji w Łańcucie dla Grupy Sobieski. Aromat owocowy – dominuje słodki grejpfrut, poza tym naftalina, w ustach słodka: wanilia, cukier puder, bataty. Moc – 40%.

wersja z Polmosu Łańcut

SONY DSC

Komentarze

Komentarze

  1. Ongiś była tak nie wiele droższa od Chopin’a (normalnego, 45%, z portretem wg rysunku Delacroix), ale łagodniejsza. Kosztowała bodajże powyżej 50zł. Zdecydowanie lepiej wypić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail