Tequila 100% agave weber, przez dziewięć godzin gotowane są rdzenie agawy przed fermentacją w stalowych tankach, która trwa 72 godziny. Destylat jest odbierany z mocą zaledwie 60%, a potem moc jest obniżana do 38%. W aromacie dużo słodyczy – miód, wanilia, cukier puder, ziemistość, wulkaniczność. W smaku nuty mleczne, lody waniliowe, miodowość, bardzo delikatna tequila, finisz jest lekko słony, ziemisty, słone paluszki i budyń waniliowy. Polskim importerem jest Gin Dom.
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana w październiku 2025 roku z mocą 55%, whisky najpierw cztery lata spędziła w beczkach […]
Alkohole dnia
single malt, whisky szkocka
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Alkohole dnia
sotol
Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy […]
Alkohole dnia
tequila
Delikatny aromat – słodycz miodu, ziemistość, delikatna nuta korzenna, cynamonowa, kwiatowa, różana, słodka morela, mango. […]
Alkohole dnia
whiskey amerykańska
Zabutelkowana z mocą 50%, jedna z beczek dedykowanych dla sklepów duty free. Aromat ostry, intensywny, […]
Alkohole dnia
single malt, whiskey irlandzka
To druga oficjalna edycja single malt z destylarni w Donegal, zabutelkowana z mocą 46%. Beczki […]