Nowa kolekcja koniaków, selekcjonowanych przez Guya Lheraud dla M&P Pavlina. Wszystkie z winogron ugni blanc, wyłącznie z regionu Petite Champagne, leżakowane w beczkach z limuzynowego dębu. W charakterystycznych aptecznych flaszach.

Jak smakują?

Lheraud VSOP M&P Sélectionne (40%)
Ta edycja różni się znacznie od klasycznej wersji VSOP, beczki zostały wyselekcjonowane z rodzinnych zasobów Guya Lheraud. Aromat pełen bakalii, dużo rodzynek, figi, suszone morele, suszone skórki jabłek, ale też świeże czerwone jabłka. Nieco orzechów, tytoniu, popiołu. Czuć też octany. W smaku połączenie owocowej słodyczy śliwek z gorzkimi nutami czarnej herbaty, tytoniu. Jest gorzka nuta głogu, tłusta migdałów, do tego skórzastość. Finisz rozgrzewający, korzenny, sporo migdałów, tytoń, imbir.
4
25/25/24/7,5=81,5

Lheraud Vieux M&P Sélectionne (40%)
Dojrzewał przez minimum 7 lat. Uwodzi słodkim zapachem gruszek, dojrzałych jabłek, czuć migdały, lekko cynamon, jaśmin i polne kwiaty. W ustach dużo migdałów i orzechów włoskich, dużo rodzynek i suszonych moreli, daktyle, skórzasta wytrawność. Finisz głęboki, cierpki – orzechy włoskie, tytoń, herbata, suszone śliwki, suszone morele.
4.5
27/26/26/8=87

Lheraud Vieille Reserve M&P Sélectionne (40%)
Koniak wyselekcjonowany dla M&P z eau-de-vieu w wieku minimum 9 lat. W aromacie: gruszki, jabłka, morele, cynamon, muszkat, pachnący przyprawami korzennymi lekki tytoń. Smak dostojny, delikatny, łączący słodycz gruszki i śliwki z goryczą głogu, a bardziej nawet tataraku. Jest też nutka trawy żubrowej, polne kwiaty. Lekki, przyjemny finisz, pełen słodkich gruszek i moreli, jest też nieco imbiru, nieco tytoniu, migdały, orzechy włoskie, ale nuta przewodnia tego koniaku to zdecydowanie słodkie, soczyste gruszki.
4.5
27,5/27,5/27,5/8=89,5

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail