Przepalanka Krakowska
wódka gatunkowa wytrawna, jak informuje producent, Polmos Kraków, dodając motto: „Można degustować bez popijania”. Zabarwiona […]
Przepalanka Krakowska Czytaj więcej ⟶
wódka gatunkowa wytrawna, jak informuje producent, Polmos Kraków, dodając motto: „Można degustować bez popijania”. Zabarwiona […]
Przepalanka Krakowska Czytaj więcej ⟶
pieszczotliwie w krajach dawnej Jugosławii nazywany „pelinko” (piołun), to likier ziołowy, lekko słodki, o silnym
producent jednych z najlepszych na świecie likierów owocowych (a także m.in. wódek z kukurydzy, koktajli,
mniej znany, a nie słusznie, niemiecki likier ziołowy – kräuterlikör. Pięknej pomarańczowo-brązowej barwy, o zapachu,
wódka ziołowo-korzenna produkowana przez zakłady Sobieski w Starogardzie Gdańskim. Tradycyjny balsam pomorski w smaku lokuje
Balsam Pomorski Czytaj więcej ⟶
jak marcepan to oczywiście z Lubeki, najlepiej od Niedereggera (najstarszy sklep z marcepanem, założony przez
Marcepanowy likier Czytaj więcej ⟶
mocny duński likier ziołowy, można powiedzieć, że jedna z „legend” jeśli chodzi o ziołowe likiery,
jak sama nazwa wskazuje, nalewka z owoców pigwy, jak inne nalewki powstająca w wyniku maceracji
popularna w Niemczech odmiana aquavitu o mocy 38%, smaku kopru i anyżku. Najlepiej pić czysty,
w krajach skandynawskich produkowano aquavit już od początku XVI wieku. Pierwsza zachowana receptura pochodzi z