to próba odtworzenia starych polskich receptur. Wódki powstają w Bieszczadach, w małej manufakturze Old Polish Vodka, w miejscowości Lewkowo Stare, początkowo seria była butelkowana jako Staropolskie Wódki Regionalne. To osiem różnych wódek. Zbożowa jest wódką czystą robioną z żyta, o mocy 40%, o klasycznym aromacie ziaren, w ustach łaczącą nuty słodkie, mleczne, waniliowe z pieprzem i goryczką. Miodowa ma 40%, jest półsłodka, z wykorzystaniem naturalnego miodu lipowego. Jarzębinowa to 38%, półsłodka wódka smakowa, wytwarzana na bazie maceratu na dziko rosnące owoce jarzębiny, z dodatkiem miodu lipowego. Śliwowa o mocy 38% powstaje na bazie maceratu na owoce śliwy węgierki, z dodatkiem miodu lipowego. Wiśniowa o mocy 38% robiona jest na naturalnych maceratach z wiśni. Śliwowicowa ma 63%, jest to wódka z dużym udziałem destylatu śliwkowego, z dodatkiem miodu lipowego. Litworowa o mocy 38% to nalewy na korzeń arcydzięgla z dodatkiem miodu lipowego. I Tarninowa, 38%, wytwarzana na bazie maceratu na owoce dziko rosnącej odmiany śliwy tarniny, z nutą naturalnego miodu lipowego.