Marder Black Forest Gold

rum powstaje w destylarni Marder w Schwarzwaldzie, znanej przede wszystkim z owocowych destylatów. Melasa sprowadzana jest z Paragwaju, dwukrotna destylacja w miedzianym aparacie. Trzy lata dojrzewania w różnych dębowych beczkach, butelkowany w 2017 roku z mocą 42%. Zapach mocno estrowy, industrialny, sporo nafty, dużo też owoców, zwłaszcza bardzo dojrzałych czy nawet pieczonych jabłek, cierpki tytoń, ocet. W ustach jabłka cierpkie i gorzkie, nadal sporo nut naftowych, tytoń. Finisz dość pikantny, imbir, dużo tytoniu, są też jabłka, są nuty tropikalne – ananas, banan, smażony banan.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.