Duńska whisky, tylko 400 butelek z mocą beczki 58,2%. Duński jęczmień z ekologicznych upraw. Leżakowała w beczkach 64 l po bourbonie oraz 225 l z dziewiczego węgierskiego dębu. Zapach kawy, wędzonych śliwek, nuta mięty, lukrecji. Smak bardzo cierpki, masa tytoniu, gorzka herbata, zielona herbata, skóra, śliwki i wędzone śliwki, anyż, koper, lukrecja, sól. W finiszu dużo anyżu, eukaliptus, mięta, skóra, herbata, śliwki i wędzone śliwki, wosk, nuta suszonej papryki.
Alkohole dnia, Spirits
single malt
Mosgaard Organic Single Malt Black Peat
Powiązane artykuły
Degustacje, Degustujemy
degustacje
Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition będzie można wziąć udział w limitowanej degustacji jednej z Beczek […]
Lektury
recenzje, wino
Najnowsza książka Tomasza Prange-Barczyńskiego mówi o tym jak łączyć potrawy z winem i wina z […]
Wydarzenia
rynek
CEDC wprowadza nową linię Soplica Let’s Party – cztery owocowe warianty smakowe: Soplica Let’s Party Ananas & […]
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Degustacje
degustacje, koniak, likier
8 grudnia odbyło się spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek i degustację koniaków Meukow. Historia marki […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Pernod Ricard zaprezentowało trzecią edycję Ballantine’s 40YO The Moment. Pierwsza The Remembering ukazała się w […]
Wydarzenia
whisky blendowana, whisky szkocka
Od stycznia 2026 roku nowym master blenderem szkockich whisky w Pernod Ricard zostanie Kevin Balmforth, […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]