Ninfa

Ninfa jest wytwarzana przez rodzinę Galindo od XVI wieku w tym samym miejscu, w górach San Sebastian del Oeste. Ninfa Raicilla powstaje wyłącznie z agawy odmiany maximilian, jest pieczona w glinianych piecach opalanych lokalnym drewnem, fermentowana w dwustulitrowych dębowych beczkach, destylowana w miedzianym alembiku dwukrotnie. Roczna produkcja jest ograniczona do jedynie 2500 butelek. Moc – 40%.
W zapachu znacznie ostrzejsza niż raicilla La Reina. Zapach jest kwaśny, kiszono-drożdżowy, nuty kwiatowe i ziemiste, aromatyczne egzotyczne drewno, przyprawy korzenne. W ustach kwaśno-korzenna: żeń-szeń, kiszona rzodkiew, kiszony imbir, lekko słodycz w stylu rhum agricole. W finiszu trawiastość, ziemistość, sól, soja, rzodkiew, pozostawia szorstki język.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.