Noba Sabi

w 2017 roku portugalski biznesmen, Carlos Carvalho, otworzył w Safim, w Gwinei Bissau, dużą destylarnię i fabrykę oleju z orzeszków ziemnych. Moce produkcyjne to 4 tys. l alkoholu dziennie. Zakład powstał od podstaw na dawnym polu uprawnym. Większość produkowanego tu oleju trafia do Portugalii, natomiast na lokalny rynek produkowany jest rum z przedestylowanego soku trzciny cukrowej o nazwie Noba Sabi i mocy 40%. Aromat bardzo intensywny, dużo banana, mango, papaji, ananasa, do tego spalona grzanka. W smaku syrop ananasowy, który się przypalił. Drożdże, nuty przefermentowanego mleka. Portugalski biznesmen butelkuje Noba Sabi głównie w plastikowe butelki o pojemności 0,25 l lub 1 l, rozprowadza je w Gwinei Bissau m.in. poprzez sieć własnych sklepów.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.