Kończymy przyjmować produkty do udziału w tegorocznej edycji konkursu Warsaw Spirits Competition. W tym roku mamy wiele zmian. Poszerzyliśmy grupę jurorów, alkohole w ciemno oceniać będą: Łukasz Czajka, Wojciech Gogoliński, Łukasz Gołębiewski, Marcin Młodożeniec, Krzysztof Piaseczny, Rafał Stanowski i Łukasz Szczepanik. Po raz pierwszy zorganizowany zostanie Festiwal Warsaw Spirits Competition – 5 listopada w Warszawie w klubie Kultura Wysoka – gdzie uczestnicy festiwalu zaprezentują swoje produkty szerokiej publiczności (bilety na festiwal do kupienia tu). Poszerzyliśmy też liczbę kategorii w stosunku do lat poprzednich, wyodrębniając kategorię bierbrand, a także pierwszy raz w konkursie wezmą udział w osobnych kategoriach: toniki i przyprawy barowe, wermuty i wina wzmacniane, a także napoje alkoholowe ready-to-drink. Podczas Festiwalu Warsaw Spirits Competition działać będzie bar koktajlowy z koktajlami robionymi na biorących udział w konkursie tonikach, będzie też strefa cygarowa. Zapraszamy do przysyłania ostatnich zgłoszeń, a wszystkich chętnych 5 listopada do klubu Kultura Wysoka, gdzie do spróbowania będzie ponad 300 alkoholi, startujących w konkursie w 39 kategoriach!