Nalewki Soplicy cieszą się ogromną popularnością wśród konsumentów. Udziały ilościowe marki Soplica wzrosły z 4,6% w okresie listopad 2012 – październik 2013 do 5,9% w okresie od listopada 2013 do października 2014 (wg badań Nielsena). Jednym z najpopularniejszych smaków nalewek Soplicy był Orzech Laskowy; od stycznia 2015 roku dołączył do niego zupełnie nowy smak: Soplica Orzech Włoski, powiększając tym samym orzechową rodzinę Soplicy.
Producent Soplicy, CEDC, przygotował obszerny materiał prasowy na temat nowego smaku, czytamy w nim:
Bogata kompozycja smaku Soplicy Orzech Włoski łączy dojrzałą słodycz wnętrza orzecha z lekką cierpkością otoczki. To idealna propozycja dla osób poszukujących wyrafinowanego, dobrze wyważonego aromatu z delikatną nutą wytrawnej goryczki. Orzech Włoski to głęboka i zrównoważona kompozycja o pełnym, bogatym smaku, oparta na polskiej recepturze nalewki z orzecha włoskiego. Ten wyjątkowy smak z pewnością szybko znajdzie uznanie konsumentów.
Soplica Orzech Włoski to uzupełnienie oferty o kolejny szlachetny smak, spośród najlepszych owoców pochodzących z polskich, naturalnych upraw. Subtelny i zróżnicowany aromat, piękny, ciepły kolor oraz ujmujący głębią smak sprawiają, że degustując nową nalewkę Soplicy przez chwilę możemy poczuć się bliżej polskiej tradycji i natury.
Marka Soplica wykorzystuje unikalne receptury, czerpiące z ponad 120-letniej tradycji. Nalewki Soplicy, od lat goszczące na polskich stołach, to esencja natury i świeżych owoców. Ofertę nalewek marki tworzą: Soplica Orzech Laskowy – aromatyczna nalewka o słodkim smaku orzechów laskowych z polskich lasów, Soplica Wiśniowa – o wyrazistym smaku z nutą wiśniowej pestki, Soplica Malinowa – długo leżakowana nalewka o smaku malin z polskich ogrodów oraz Soplica Pigwowa – o słodkim i delikatnie kwaskowym smaku dojrzałej pigwy, prosto z polskich sadów, a także cieszące się coraz większą popularnością ubiegłoroczne nowości: Soplica Śliwkowa oraz Soplica Czarna Porzeczka.
Gamę produktów uzupełnia Spirytus Nalewkowy Soplicy – pierwszy markowy spirytus wysokiej jakości, stworzony do robienia domowych nalewek w trzech prostych krokach. Jego opracowana przez mistrzów Soplicy receptura wykorzystuje idealne proporcje składników, co powoduje, że można go używać bezpośrednio na świeże owoce, z których wydobywa to, co najlepsze: ich naturalny zapach i głęboki smak.
Soplica Orzech Włoski dostępna jest w sprzedaży w pojemnościach 100, 200 i 500 ml w kanale nowoczesnym (cena 22,99 zł za 500ml) i tradycyjnym (cena 24,99 za 500ml) od stycznia 2015 roku.
Soplica to jedna z najstarszych polskich marek alkoholu. Jej unikalny charakter zapewnia pielęgnowane przez pokolenia połączenie doskonałej receptury i kunsztu produkcji na bazie starannie dobranych, naturalnych składników.
CEDC jest czołowym producentem wódki na świecie oraz największą w Europie środkowej i wschodniej zintegrowaną firmą z branży napojów alkoholowych. Firma produkuje i sprzedaje znane marki z segmentu wódek, jak m. in.: Żubrówka, Bols, Soplica, Absolwent, Green Mark, Zhuravli, Parliament, Royal oraz wiele innych, eksportowanych do ponad 70 krajów świata. CEDC jest także wiodącym importerem napojów alkoholowych w Polsce, Rosji i Węgrzech. W Polsce CEDC oferuje najbardziej znane marki alkoholi na świecie, jak np.: Metaxa, Remy Martin, Carlo Rossi, Grant’s, Jägermeister, Gancia, Campari, Cinzano czy Old Smuggler.