marka należąca do Middle West Spirits z Columbus w Ohio o nazwie OYO, czyli O-Why-O. Firmę założyli w 2008 roku Brady Konya i Ryan Lang, a destylarnia powstała w 2010 roku, jest otwarta dla zwiedzających. Produkują alkohole w małych partiach, z ekologicznych upraw zbóż. Oferta obejmuje: koszerną, destylowaną 34 razy OYO Vodka (40%), powstający na jej bazie likier miodowo-waniliowy OYO Honey Vanilla Bean Vodka (40%), tenże likier, ale leżakujący przez rok w beczkach po bourbonie OYO Barrel-Finished Honey Vanilla Bean Vodka (40%), koszerny likier OYO Stone Fruit Vodka (40%), do którego wykorzystano lokalne owoce pestkowe i kwiaty: wiśnie odmiany Montmorency, żółte brzoskwinie, morele, migdały, hibiskusa oraz pyłek polnych kwiatów. Ponadto oferują pod tą samą marką whiskey, są to: robiona w 100% z ozimej pszenicy koszerna OYO Whiskey (46%), leżakująca w małych beczkach z amerykańskiego dębu, OYO Bourbon Whiskey Michelone Reserve (45%) – destylowany w Kentucky, starzony w małych beczkach klasyczny straight bourbon oraz bardzo ciekawą niestarzoną OYO White Rye Whiskey (Unaged) Barreling Strength (55%), alkohol powstaje z ciemnych odmian żyta. Próbowałem bourbona: głęboka barwa wrzosowego miodu, słodki aromat i słodycz w ustach – czekolada, wanilia, pistacje, syrop sosnowy, finisz krótki, waniliowy, bardzo przyjemny.