marka należy do angielskiej firmy butelkującej szkockie whisky, Old St. Andrews. Sprzedawany w charakterystycznych butelkach z grubego szkła, ciętych tak, by imitował kryształ, z różowymi elementami, kojarzącymi się przede wszystkim z kwiatowym aromatem. Destylowany najpierw trzykrotnie w kolumnach, w destylarni w Warrington z 1761 roku, czwarta destylacja odbywa się w alembiku z udziałem dwunastu różnych botaników, których producent nie ujawnia. Na pewno poza jałowcem są tu: kolendra, dzięgiel, przyprawy egzotyczne, cytrusy. Butelkowany z mocą 47%. Firma ma też wersję ginu Pink Royal, gdzie do wcześniejszego składu botaników dodano tu owoce: maliny, leśne jagody i żurawinę. Moc – 40%. Ten sam spirytus, z którego robiony jest gin, firma wykorzystuje do produkcji wódki Blue 42, podobnie jak obydwa giny sprzedawanej w imitującej kryształ luksusowej butelce.