whisky single malt z Finlandii, trzecia jaką zabutelkowano w destylarni Teerenpeli po edycjach 10YO i Kaski. Wypuszczona w 2016 roku, jest to whisky zbudowana z destylatów w wieku 3-4 lata z beczek po bourbonie, finiszowana przez półtora roku w beczkach po porto. Aromat drożdży, sody, ziemistość, nuty maślane, słodkie, toffi. W smaku jabłka i gruszki, sadza, lekka nuta selera. Finisz cierpki, wino wytrawne, cierpkie jabłka, cierpkie gruszki, tytoń, sadza. Destylarnia Teerenpeli powstała w 2002 roku przy restauracji w centrum Lahti. W 2015 roku zbudowano nową destylarnię, wyposażoną w szkockie alembiki, o mocach produkcyjnych 100 tys. l spirytusu rocznie. Jest otwarta dla zwiedzających. Obecnie ich oferta to whisky single malt: Portii, Kaski (finiszowana w beczkach po sherry), 10YO (beczki po bourbonie i sherry), Karhi (finiszowana w beczkach po maderze) i Savu (torfowa), a także gin Pyy. Wszystkie whisky butelkowane są z mocą 43%, a gin – 45%.