założona w 1997 roku destylarnia była pierwszym nowym producentem Tennessee whiskey od ponad 50 lat. Jej twórcą jest Phil Prichard, potomek rodziny o dawnych tradycjach gorzelniczych. Jego prapradziadek, Benjamin Prichard, założył destylarnię whiskey w Davidson County i dzieło to kontynuował jego syn, Enoch. Potem przyszły czasy prohibicji, a rodzinny biznes upadł. Phil otworzył nową destylarnie w mieście Kelso, a w 2014 roku drugą, w stolicy Tennessee, Neshville, na posiadłości Fontanel Mansion.
Zaczynali od produkcji rumu, destylowanego z melasy, z upraw w Louisianie, w małych partiach w alembikach, starzonego w mocno wypalonych beczkach po 15 i 53 galony. Ich whiskey robiona jest głównie z lokalnych ziaren: kukurydzy (białej i żółtej odmiany), żyta i słodowanego jęczmienia. Oferta obejmuje szeroka gamę rumów, likiery, a także bourbona, whiskey żytnia i słodową: Double Barreled Bourbon (45%), Double Chocolate Bourbon (45%), Tennessee Whiskey (40%), Rye Whiskey (43%), Tennessee Malt Whiskey (40%) oraz niestarzona w 100% kukurydziana Lincoln County Lightning (45%). Najstarszy bourbon ma dziewięć lat. Są to na razie trunki eksperymentalne, z powodu małych beczek silnie nasycone aromatami drewna. Double Barreled Bourbon jest wyraźnie kukurydziany z nutą wanilii, wersja Chocolate Bourbon ma aromat kakao, w ustach czarna czekolada, Tennessee Whiskey i Tennessee Malt Whiskey potrzebują więcej czasu, na razie są jeszcze bardzo młode i zbyt przesycone waniliną z beczek.