19 marca o godz. 20.00 odbędzie się kolejne spotkanie w cyklu Akademii Wina online, tym razem będą to wina ze szczepu primitivo w wydaniu włoskim i zinfandel na sposób amerykański. Organizatorzy opowiedzą o winnicach, pokażą zdjęcia i poprowadzą komentowaną degustację win na platformie komunikacyjnej, która umożliwi zadawanie pytań i dzielenie się własnymi odczuciami smakowymi. Każdy uczestnik otrzyma kurierem butelki wybranych win.
Brownstone White Zinfandel
Lekkie różowe wino o aromacie i smaku truskawek, malin i czereśni z lekką i świeżą kwasowością, nutami ziaren kawy. Skomponowane z popularnej w Kalifornii, czerwonej odmiany Zinfandel, fermentowanej ze skórkami tylko przez dwa dni. Do pizzy, grillowanych skrzydełek czy BBQ.
53,0 zł
Masserie Civitella Primitivo Del Salento 2019
100% Primitivo zebranego ręcznie w winnicach niedaleko miejscowości Carosino w prowincji Taranto, miejscu o bardzo wysokiej średniej temperaturze oraz małej ilości deszczu. Tradycyjna winifikacja, podczas której moszcz pozostaje w kontakcie ze skórkami przez 8 do 12 dni. Dojrzewanie w dębowych beczkach przez 6 miesięcy. Intensywny aromat owocowy z przewagą śliwek i wiśni. W ustach jest pełne, miękkie, ładnie zrównoważone i łatwe do picia. Świetne do czerwonych mięs, dziczyzny i dojrzałych serów.
49,00 zł