Firma powstała w 1989 roku, mają obecnie 28 ha winnic w regionie Bairrada, za projekt odpowiada Mário Sérgio Alves Nuno. W ofercie oprócz win mają brandy, destylat z wytłoczyn oraz likierowe wzmacniane wino abafado. Ich Aguardente Bagaceira (50%) destylowana jest w małej kolumnie z nieodszypułkowanych wytłoczyn czerwonych winogron baga, wypuszczana w limitowanych ilościach po 100 butelek. Brandy Aguardente Vinica Velha (40%) jest dwukrotnie destylowana w szarentejskim alembiku, leżakowana dziesięć lat w trzech typach beczek z francuskiego dębu – 50, 100 i 550 l. Powstaje z czerwonego szczepu baga, typowego dla regionu Bairrada. Wydestylowana w 2012 roku, wypuszczono tylko 2500 butelek. Ma ostry i wytrawny cygarowy zapach, popiół, w tle nuty dojrzewającego pleśniowego sera, lekko octany. W smaku grzyby, stare drewno, przyprawy korzenne – imbir, cynamon, tytoń. Finisz długi, wytrawny, nieco pikantny – imbir, orzechy włoskie, tytoń, gorzka mocna herbata.