Raymond Ragnaud

dom koniakowy z regionu Grande Champagne z posiadłością i winnicą w Ambleville. Rodzinna firma powstała w 1860 roku, założycielem był Paul Ragnaud. Rynkowy sukces pojawił się jednak w drugim pokoleniu, za budowę marki zabrał się syn Paula – Raymond, któremu dziś koniak zawdzięcza nazwę. Raymond zmarł w 1963 roku, a rodzinny biznes przejęła wdowa oraz córka z zięciem. Dziś do rodziny Ragnaud należy 47 ha upraw winogron – szczepów ugni blanc i folle blanche, a także wypełnione starymi trunkami piwnice. Biznesem zarządza czwarte pokolenie – Francoise Ragnaud-Bricq i jej córka Stephanie Bricq. Swoje koniaki wypuszczają w trzech seriach: Premium (młode destylaty), Prestige (dłużej leżakujące) i luksusowe, pięknie pakowane, zawierające najstarsze destylaty Carafe. Na kupaże składają się eau-de-vieu liczące nawet ponad 60 lat. Firma butelkuje też własne Pineau des Charentes.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.