Niezwykły gin, firmowany przez Emmę Watson. Destylat jest z francuskich win, a wśród składników są takie osobliwości jak wapień z kimerydu, kryształki soli i tłoczone winogrona grand cru, do tego: jagody jałowca, korzeń dzięgla, kwiaty lipy i miód akacjowy, skórki cytryny, kawałki limonki, ziarna kolendry, pieprz kubeba. Butelkowany z mocą 40%. Zapach jest przyjemny i bardzo intrygujący. Słodki, ale nie jak miód, raczej jak marwitki, co zapewne zawdzięczamy rodzajowi wykorzystanego dzięgla. Jest elegancki i delikatny, lekka kwiatowość, ale nic z pudrowości, to raczej lipowa aleja. W smaku jest delikatna taniczność i warzywność, wciąż ta przyjemna słodycz marwitki, nutka leśna, ale nie ostra, jałowiec jest bardziej słodki niż pikantny. W finiszu sporo nut leśnych – jałowiec, ale też jakby paprocie, zielone szyszki, igliwie, żywiczność, delikatna słoność, mineralność. Unikatowy, bardzo smaczny gin. W Polsce w ofercie Ice-Full.
Powiązane artykuły
Zabutelkowana we wrześniu 2025, już 28. edycja Springbank 12YO CS. Leżakowana wyłącznie w beczkach po […]
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy […]
Delikatny aromat – słodycz miodu, ziemistość, delikatna nuta korzenna, cynamonowa, kwiatowa, różana, słodka morela, mango. […]
Zabutelkowana z mocą 50%, jedna z beczek dedykowanych dla sklepów duty free. Aromat ostry, intensywny, […]
To druga oficjalna edycja single malt z destylarni w Donegal, zabutelkowana z mocą 46%. Beczki […]
Rum single cask był najpierw leżakowany przez 16 lat w klimacie tropikalnym w beczce po […]