Seguinot

dom koniakowy, założony w 1890 roku przez Emila Seguinot. Rodzina Seguinot przybyła do Francji w XIII stuleciu ze Skandynawii, osiedlili się w okolicach Vendée i przez długi czas zajmowali się uprawą roli. Obecnie przedsiębiorstwem pod nazwą Pierre Seguinot et Fils zarządza Gérard Seguinot. Mają uprawy winorośli ugni blanc w regionie Grande Champagne i destylarnię w mieście Segonzac. Ich oferta obejmuje koniaki: VSOP, XO, Âge Inconnu, Réserve de la Famille oraz Réserve d’Or. Smak ich koniaków jest zaskakująco owocowy jak na Grande Champagne – aromat rodzynek, suszonych moreli, śliwek, jabłek.

distillation vieillissement

Seguinot Reserve

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.