Antica Distilleria Domenico Sibona ulokowana jest kilka kilometrów od Alba, w wiosce Piobesi d’Alba. To region znany z upraw winorośli nebbiolo, wyrabia się tu piemonckie wina barolo, barbaresco i roero, ale kultywowane są także szczepy: barbera, dolcetto, moscato, chardonnay, arneis czy brachetto vines. Rodzina Sibona może pochwalić się najstarszą w Piemoncie oficjalną licencją na destylację opatrzoną numerem 1, wydaną w latach 20. XX wieku. Szczycą się także tym, że jako pierwsi w regionie zaczęli produkować grappy jednoszczepowe. Do destylacji używają starych napędzanych parą alembików. Poza grappą mają unikatową kolekcję destylatów z całych winogron, tutaj nazywanych Uve di Langa, a robionych z różnych odmian aromatycznych winogron muskatowych. Grappy butelkowane są w następujących liniach: Linea Graduata, Grappa Riserva, Single Barrel, Linea Tuttogrado Campione di Barile, Linea Distilla, Grappe Riserva Millesimate, Grappe Alba Sole i Alba Bianca. Butelkują likiery, takie jak: Amaro Sibona, Barolo Chinato, Liquore alla camomilla czy Aloe-è. Wytwarzają własne cygara.