spirytus ziemniaczany, co jest rzadkością, moc – 96%. Aromat ostry, zdecydowany, warzywny, z silną nutą chrzanową. Smak słodki, mleczno-ziołowy. Oleisty, bardzo dobrze zbudowany spirytus. Finisz słodki – posmak anyżu i mlecznej białej czekolady. Najlepszy spirytus jaki jest na rynku. Bez problemu da się go próbować bez obniżenia mocy. Po dodaniu wody widać jaki jest gęsty i oleisty, sprawia wizualnie wrażenie wręcz ciężkiego. Woda ujawnia jego ziołowość, koper. A w ustach – nie ma cienia wątpliwości, że to ziemniaczany spirytus, jest skrobiowy, bardzo przyjemnie słodki, delikatny. Jedyny z nim problem jest taki, że jest tak dobry, że szkoda go do nalewek. Zostawię butelkę, będę zaskakiwał gości, jak dobry może być spirytus rektyfikowany.

Komentarze

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail