12 listopada w restauracji Evil Michał Płucisz zaprezentował projekt związany z inwestycjami w beczki z whisky. Projekt inwestycyjny zakłada, że pierwsze butelkowania z napełnionych w przyszłym roku beczek będą miały miejsce w 2022 roku. W ofercie inwestycyjnej są beczki: 50 l, 100 l i 200 l, a właściciel destylarni Wolf & Oak gwarantuje ich wykup z premią w wysokości 9,5%, gdyby inwestor zrezygnował z butelkowania swojej beczki.
Spotkanie było także okazją do spróbowania kilku starszych produktów z Wolf Distillery, czyli poprzedniego projektu Michała Płucisza. Były to dwie whisky żytnie – jedna starzona przez trzy lata w dziewiczym polskim dębie, druga znacznie bardziej złożona, leżakowana w trzech różnych beczkach – w dziewiczym polskim dębie, w beczce wędzonej i beczce po winie porzeczkowym. Michał Płucisz zaprezentował też swój rum z melasy zrobionej z trzciny cukrowej – ciężki, będący czymś pomiędzy stylem Jamajki a Agricole oraz dwa białe trunki, nagrodzone medalami Double Gold podczas Warsaw Spirits Competition – Wolf White Rye i Wolf Gin. Ten ostatni o intensywnym aromacie chmielu.
Dowiedz się więcej o inwestowaniu w polską whisky