trzykrotnie destylowana, zbożowa, z dodatkiem alpejskiej wody. Zapach mineralny, lekko waniliowy. Smak słodko-pikantny, i pieprz, i wanilia, a i nuty ziemiste, a i ogniste (żeń-szeń). Finisz rozgrzewający, pieprzny, posmak skórki wypieczonego chleba. Moc – 40%. Oferowana w wersjach Classic oraz Gold (z płatkami złota w butelce). Destylarnia Studer działa w Lucernie od 1883 roku. Mają w ofercie także Studer Gold Gin.

Komentarze

Komentarze

  1. Od wielu lat wybaczam pracownikom marketingu producentów wódek, że na etykietach piszą mylną informację, że wódka jest np. trzykrotnie destylowana, pięciokrotnie, itp. Oni nie znają różnicy między destylacją, a rektyfikacją. Panu z tak wielką wiedzą o alkoholach (chylę czoła przed Panem) nie przystoi tak pisać. Jako wieloletni pracownik Wydziału Rektyfikacji w Polmosie Wrocław, (nota bene niestety już nieistniejącej) zwracam na ten detal szczególną uwagę.

    • Ma pan rację, ale powtarzam informacje po producentach, niewiele mógłbym napisać o wódce, gdybym nie posiłkował się informacjami na temat destylacji, filtracji, wody etc., które na dobrą sprawę są bez większego znaczenia. Przyznam jednak, że często sam się zastanawiam, czy nie zrezygnować z powtarzania za producentami ich marketingowych wymysłów.
      Pozdrawiam serdecznie!

      • I tu się nie zgodzę o ile ilość destylacji jest wymysłem to ilość filtracji oraz rodzaj węgla a przedewszystkim jakość wody już mają ogromne znaczenie. Co do ilości destylacji głupio by było pisać np. 5 półek teoretycznych w gorzelni i jakieś 180 w procesie rektyfikacji:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail