16 października odbędzie się master class „Tajemnice Beczki” pod przewodnictwem Łukasza Gołębiewskiego. Uczestnicy spotkają się z Michałem Płuciszem, założycielem Wolf & Oak Distillery, który opowie o tym jak przebiega proces maturacji alkoholu, w zależności od samego trunku, jego mocy i wykorzystanej beczki. Do spróbowania będą: Wilcza Agawa Starzona (pięć beczek 50 i 30l), Śliwowica Starzona (Makers Mark), Beerbrand Starzony (piwo Brokreacji, brandy W&O), Eliksir Starzony (beczka po czerwonym winie z Winnicy Wzgórz Trzebnickich), Gin Starzony (madera) + niespodzianka. Cena: 150 zł. W cenie biletu butelka Wilcza Agawa Starzona 0,5 l + 5 próbek po 20 ml degustowanych alkoholi. Wpłaty należy kierować na konto bankowe nr 10 1050 1025 1000 0090 3207 9346 z dopiskiem Tajemnice beczki.
