Tsukushi

(つくし) japońskie shochu z pszenicy, fermentowanej z udziałem drożdży mugikoji. Starzone przez pięć lat w beczkach mniej wypalonych (Tsukushi Shiro) i mocniej wypalonych (Tsukushi Kuro). Obydwie wersje mają 25%. Niezwykle przyjemny aromat prażonego ziarna, grzanki, dolna nuta leciutko wpada w lakier. W ustach mocno przypieczone ziarna, skórka dobrze wypieczonego chleba, słód. Pierwsza klasa. Destylarnia Nishiyoshida.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!
Zniżka EARLY BIRD -10% do 31 marca.

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.