W publikacji przedstawiono na mapach destylarnie bourbon/rye/whik(e)y w USA, Kanadzie i Meksyku. Nie jest już możliwe umieszczenie liczby amerykańskich destylarni whisky na jednej mapie. Podczas gdy w 2013 roku w USA było 300 destylarni, w 2016 roku ich liczba wzrosła do ponad 800. Obecnie w atlasie jest 1760 destylarni whisky w USA. Rozwój sytuacji w Kanadzie jest podobny. Tam liczba destylarni wzrosła ponad dwukrotnie, z ok. 60 w 2016 roku do 143 obecnie. W Meksyku działa na razie osiem destylarni whisky. Łącznie w atlasie wymieniono ponad 1910 destylarni whisk(e)y w Ameryce Północnej wraz z adresami i adresami internetowymi oraz zilustrowano je na 30 mapach regionalnych. Zaskakujące, że obecnie więcej producentów bourbona niż w Kentucky jest w takich stanach jak: Teksas, Kalifornia, Nowy Jork czy Pensylwania.