FORT WHISKY shop & bar (Fort Służew 1B, Fort 8) zaprasza 28 października 2020, godz. 19:00, na kolejną degustację z serii „Tajemnice beczki”. Degustację Łukasz Gołębiewski, redaktor naczelny magazynu „Aqua Vitae”.

Madera to wino wyjątkowe. Powstaje unikatową metodą – zatrzymania fermentacji poprzez dodanie neutralnego alkoholu z winogron, a następnie podgrzewania wina w trakcie dojrzewania, aby je utlenić i uodpornić na działanie czasu. W smaku nie przypomina żadnego innego wina – pełna jest nut karmelowych, orzechowych, dębowych, korzennych. Podczas degustacji poznamy jak beczki po winach madera wpływają na profil whisky.

W programie:
Penderyn Madeira Finish
Inchmurrin Madeira Cask
Tyrconnell 10 Years Old Madeira Cask Finish
Barbeito Madeira 5 YO Island Rich Reserva
Barbeito Madeira 3 YO Medium Dry
Barbeito Madeira 3 YO Medium Sweet

Koszt: 119 zł (spotkanie na miejscu), 141 zł (spotkanie on-line). Uwaga: ilość miejsc w lokalu ograniczona do 10 osób, zajęty będzie co drugi stolik. Wybierając wersję on-line otrzymuje się przesyłkę, zawierającą cały zestaw degustacyjny, tj. 6 próbek. W ramach biletu uczestnik otrzymuje 49 zł do wykorzystania na zakup degustowanych trunków.
W razie pytań: kontakt@fortwhisky.pl, tel. 22 8988888, 0793770719.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail