Wina z Węgier

12 maja o godzinie 19.30 odbędzie się 128. spotkanie Akademii Wina – Winna Europa na Majówkę cz. III. Spróbujemy win z Tokaju i Egeru. Degustacje odbywają się również w Salonie M&P Praga Strzelecka, ul. Strzelecka 27/29 w Warszawie. Koszt: 50 zł. Do degustacji zawsze serwujemy przystawki, związane z regionem winiarskim, z których pochodzą wina.

Pannon Tokaji Furmint Szaraz
Wytrawny tokaj skomponowany wyłącznie z odmiany Furmint. Aromat świeżych cytrusów i zielonego jabłka; w smaku oferuje ładnie zaznaczoną kwasowość, krzepką strukturę i długi finisz. Świetny na aperitif, do makaronów w pikantnych sosach, drobiu, ryb i sałatek.

Egri Cabernet Sauvignon
Bardzo ładna odsłona węgierskiego Cabernet Sauvignon. Intensywnie rubinowej barwie towarzyszą skoncentrowane aromaty ciemnych owoców, głównie czarnej porzeczki, a także przypraw i czekolady. W smaku obok soczystego owocu wyczuwamy nuty beczki, których wino nabrało podczas wielomiesięcznego dojrzewania. Jest pełne i gładkie. Idealne do czerwonych mięs i dziczyzny.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.