Wolf Smoky #1 CS

Whisky typu single grain (jęczmień z odrobin ą słodu jęczmiennego). Przez blisko trzy lata leżakowała w czterech różnych beczkach beczkach po: porto, winie wiśniowym, moskatelu i z amerykańskiego dębu. Następnie, wykorzystując metodę solera, destylaty zostały na ponad pół roku przelane do specjalnie przygotowanej beczki wykonanej z polskiego dębu. Jej przygotowanie polegało na zalaniu beczki i zestarzenie jej dwoma rodzajami wina a następnie zdjęciu obręczy i uwędzeniu jej – trzema rodzajami drewna i polskim ekologicznym torfem. Najmłodszy trunek składający się na Wolf Smokey Whiskey osiągnął trzy lata w maju 2017 roku. Finiszowanie trwało od stycznia do sierpnia. Beczka ma pojemność 30l. W aromacie: jabłka, śliwki, gruszki, syrop klonowy, jodyna, trochę smoły, mokre liście i oscypek. Smak wędzonych śliwek, trochę miodu, słodkie jabłka. Ale też wędzony boczek. Bardzo długi finisz – powidła, śliwki kalifornijskie, soczyste wiśnie i dużo jabłek, ale bardziej cierpkich niż w pierwszym smaku. Moc – 60,5%.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.