Z końcem czerwca marka zaprezentuje dwa zupełnie nowe warianty swojej pszenicznej wódki – Żubrówkę Czarną Leżakowaną w beczkach z dębu i Żubrówkę Czarną Leżakowaną w beczkach z jesionu – rozwijając nową kategorię wódek leżakowanych.
– Żubrówka Czarna od momentu wejścia na rynek w marcu 2016 roku spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem konsumentów wódek z tzw. „górnej półki”, dzięki czemu jej sprzedaż ciągle rośnie. Kolejnym naturalnym krokiem w rozwoju marki są innowacje produktowe – mówi Maciej Kwaśniewski, senior brand manager Żubrówki. Takim właśnie unikalnym konceptem są dwa nowe warianty Żubrówki Czarnej Leżakowanej w beczkach. Bazujące na naszej doskonałej wódce pszenicznej, której niezwykła łagodność uzyskiwana jest w procesie filtracji węglem drzewnym dębowym, nowe warianty swój ostateczny charakter kształtują poprzez proces leżakowania w beczkach z drewna dębowego i jesionowego. Wierzymy, że nasza innowacyjna propozycja spotka się z uznaniem konsumentów.
Dwa nowe warianty charakteryzują się przezroczystą, lekko słomkową barwą i przyjemnym acz wyrazistym zapachem. Dwa nowe warianty Żubrówki Czarnej dostępne na sklepowych półkach w kanałach handlu tradycyjnego i nowoczesnego będą od końca czerwca w butelkach o pojemności 700 ml. Rekomendowana cena nowości to 49,99 zł.