FORT WHISKY shop & bar (Fort Służew 1B, Warszawa) zaprasza 10 czerwca o 19. na kameralną degustację z torfowymi whisky. Tematem przewodnim jest Big Peat – szkocka whisky blended malt od niezależnego dystrybutora Douglas Laing. Poznamy historię marki, zamysł twórców, poszczególne składniki mieszanki i sztukę kupażowania destylatów. Organizatorzy przedstawią smak klasycznej edycji Big Peat oraz najstarszej, jaka kiedykolwiek została zaprezentowana – 33-letniej whisky Big Peat, destylowanej w 1985 roku, leżakowanej przez dodatkowy okres w beczkach po koniaku i po sherry. Wydanie limitowane do 1500 butelek na cały świat.
To nie wszystko. Jak podaję etykieta, Big Peat tworzony jest z whisky single malt z różnych destylarni z wyspy Islay. Wymienione są z między innymi: Caol Ila, Bowmore i Ardbeg. Whisky z tych destylarni również zagoszczą w menu wieczoru.

Pełna lista whisky do spróbowania podczas spotkania:
1. Big Peat Blended Malt 46%
2. Caol Ila 6YO Premier Barrel Douglas Laing 46%
3. Ardbeg 5YO Wee Beastie 47,4%
4. Bowmore 18YO 2001 Old Particular Cask DL13709 Douglas Laing 48,4%
5. Big Peat 33 Years Old / 1985 / Blended Malt / 47,2%
Każdy uczestnik degustacji otrzyma wyjątkowy kieliszek degustacyjny z logo Big Peat. Ze względu na zachowanie bezpiecznego dystansu oraz wygodę gości, w degustacji weźmie udział tylko 10 uczestników. To będzie wyjątkowy wieczór z torfowymi whisky. Decyduje kolejność zgłoszeń i dokonanych płatności: kontakt@fortwhisky.pl.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail