gin produkowany w RPA. Czterokrotnie destylowany w miedzianym alembiku. Bazowy alkohol uzyskiwany jest z białych winogron. Następnie są macerowane, perkolowane i redestylowane 33 lokalne botaniki z regionu Fynbos, m.in.: lokalny jałowiec, zioła, skórki pomarańczy, goździki, miód, polne kwiaty, dzikie owoce, przyprawy korzenne, w tym biały pieprz. Każda butelka jest ręcznie butelkowana i etykietowana na miejscu w destylarni Paarl. W aromacie dużo jałowca, mniszek lekarski, mięta, tymianek, majeranek, bardzo delikatnie dzięgiel. W smaku bardzo słodko, dużo słodkiego jałowca i cynamonu, gałka muszkatołowa. Finisz zdecydowanie za słodki i zbyt korzenny, choć ma ostry pazur jałowca, pieprzu i kardamonu. Moc – 45%. Dostępna jest także bardziej cytrynowa Cape Fynbos Citrus Edition.