Casalferro Barone Ricasoli

Casalferro to słynne czerwone wino z Toskanii, stworzone przez Francesco Ricasoli w 1993 roku. Robione wyłącznie z winogron merlot, dojrzewające minimum osiemnaście miesięcy w dębowych beczkach, z czego 30% stanowią beczki nowe. Jego cechą są intensywne aromaty korzenne. Grappa powstaje z wytłoczyn pozostających po fermentacji wina, a więc moszcz jest już gotowy do destylacji. W aromacie bardzo dużo słonecznika i lekko lakier. Smak delikatny – rumianek, słonecznik. Finisz bardzo słodki – słonecznik w miodzie. Cóż, efekt destylacji wytłoczyn w niczym nie przypomina wina. Uwodzi inaczej. Moc – 45%.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.