Stara marka armaniaku, związana z posiadłością ziemską w Parleboscq. Jest tu zamek z XIV wieku, obecnie własność Christophera Oldhama. Produkcję armaniaku zapoczątkował tu w 1844 roku ówczesny właściciel, bonapartysta i poseł do francuskiego Parlamentu, Adhémar de Guilloutet. W jego czasach cały majątek liczył aż 580 ha. Guilloutet zmarł w 1902 roku, a po jego śmierci majątek był dzielony i zmieniał właścicieli, wciąż jednak robiono tu armaniak. Destylacja własnych win odbywała się na przewoźnym alembiku do mocy 60%. Obecnie stare beczki ich armaniaków z lat 70. XX wieku butelkuje Bordeneuve Collections. Château de Lacaze 1975 Bas Armagnac (48,4%) ma zapach orzechów, kakao, kokos, nuty tropikalne jak w rumie, kawa. Smak cierpko-słony, kwaśne jabłka, morele, śliwki. W finiszu – tytoń, sól, lukrecja, migdały i kwaśne jabłka, kwaśne śliwki.