amerykańska destylarnia specjalizująca się w brandy, założona w 1882 roku w San Joaquin Valley w Kalifornii, zajmuje w USA pierwsze miejsce na rynku destylatów winnych. Alkohol powstaje zarówno w tradycyjnych miedzianych alembikach jak i w aparatach do destylacji ciągłej, okres starzenia w beczkach z amerykańskiego dębu wynosi minimum 2 lata, zwykle jest to co najmniej 6 lat. Piwnice Christian Brothers ulokowane są w Kalifrni, w miejscowości Reedley, niedaleko kwatery głównej firmy w San Joaquin Valley. Wszystkie ich brandy są niezwykle delikatne, niemalże kremowe i mają przyjemne dębowe tło – lekko przydymione. Słodki smak zawdzięczają bardzo wysokiemu (aż 85%) udziałowi winogron rodzynkowych (sułtanki) w nastawie (w USA odmiana nazywa się Thompson Seedless). Młode winogrona fermentują tylko do mocy 7% i takie wino jest już destylowane. Tradycyjne brandy sprzedawane są w liniach: VS, VSOP i XO. Niezwykłym trunkiem jest „biała brandy” – Frost – która smakiem przypomina francuski marc czy włoską grappę, również jest bardzo łagodna. Niezwykle gładki, miodowo-waniliowo-bakaliowy smak ma brandy Christian Brothers XO, która z powodzeniem może konkurować z francuskimi koniakami. Ponadto robią miodowy likier na bazie brandy oraz likier jajeczny.