założona w 2010 roku w stolicy Szkocji destylarnia należy dziś do dziesięciu największych atrakcji turystycznych Edynburga. Masowo odwiedzana, organizuje nie tylko degustacje, lecz także warsztaty zestawiania ginów. Jest to też obecnie jeden z najpopularniejszych ginów w szkockich barach. Oferowany w kilku wersjach. Podstawowy Edinburgh Gin ma 43%, to klasyczna wersja London Dry, o wyrazistych aromatach jałowca i cytrusów. Jego składniki to m.in.: owoce morwy, trawa cytrynowa, gałązki sosny, lawenda, skórki pomarańczy. Edycja Cannonball butelkowana jest z mocą 57,2%, to ostry gin, główne skrzypce grają w nim: jałowiec, pieprz seczuański i skórki cytryny. Edinburgh Gin Seaside jest butelkowany z mocą 43%, W aromacie dużo ryb i wodorostów, w smaku też – sushi, nori, łosoś. Są tu tak oryginalne botaniki jak: morszczyn, warzucha lekarska czy bluszczyk kurdybanek. Jest też Edinburgh Gin Christmas (43%), o świątecznych aromatach pomarańczy i cynamonu, są tu m.in.: żywica olibanun, cynamonowiec i mirra. Firma produkuje też kilka likierów na bazie ginów, o smaku m.in.: malin, czarnego bzu, owoców granatu i róży, wanilii i śliwek, rabarbaru i imbiru.