Rodzinna destylarnia Etter rozpoczynała działalność w 1817 roku i od samego początku specjalizuje się w wiśniowicy. Do destylacji używają niemieckich aparatów. Fermentują owoce z pestkami. Piękny owocowy słodki zapach, bardzo lekka nuta pestki. W smaku cierpki, owoce, pestka w tle, nuta marcepanowa, ale też orzechów włoskich. W finiszu marcepan, śliwki, wiśnie, tytoń. Moc – 41%.
Powiązane artykuły
Alkohole dnia
grappa
Zrobiona z mieszanki różnych wytłoczyn po produkcji win, leżakowana w beczkach z francuskiego dębu. Butelkowana […]
Alkohole dnia
absynt
Nowa receptura absyntu o mocy 68%, produkowanego przez Mundivie w serii Krakow’s Home of Craft […]
Alkohole dnia
sotol
Sotol z Durango, trzy odmiany agawy: texanum, cedrosanum, wheeleri. Zabutelkowany z mocą 43%. Marka należy […]
Alkohole dnia
tequila
Delikatny aromat – słodycz miodu, ziemistość, delikatna nuta korzenna, cynamonowa, kwiatowa, różana, słodka morela, mango. […]
Alkohole dnia
whiskey amerykańska
Zabutelkowana z mocą 50%, jedna z beczek dedykowanych dla sklepów duty free. Aromat ostry, intensywny, […]
Alkohole dnia
single malt, whiskey irlandzka
To druga oficjalna edycja single malt z destylarni w Donegal, zabutelkowana z mocą 46%. Beczki […]
Alkohole dnia
rum
Rum single cask był najpierw leżakowany przez 16 lat w klimacie tropikalnym w beczce po […]
Alkohole dnia
armaniak
Armaniak zabutelkowany w marcu 2023, w wieku 55 lat z mocą 40%. Aromaty wytrawne, taniczne: […]