kolekcja niezwykłych bittersów, w pięknych aptecznych flaszach, z reprodukcjami malarstwa na etykietach, powstających na Haiti, z lokalnych ziół, owoców, przypraw korzennych, na bazie haitańskiego rumu. Nazwa nawiązuje do hotelu Florita, zbudowanego w 1882 roku w Jacmel i będącego jednym z turystycznych symboli Haiti. Kolekcja obejmuje sześć bittersów o bardzo zróżnicowanych aromatach, od pomarańczy, przez zioła, gorzki mniszek lekarski, po bardzo ostre odmiany lokalnych papryczek. Są to też bittersy o bardzo zróżnicowanej mocy, od bezalkoholowego syropu po blisko 95%. Flasze mają po 350 ml, są to: Florita Amande-Pays, Florita Dandelion, Florita Chadeque, Florita Orange Triple Sec, Florita Pete Panno, Florita Piment Bouk. Polskim dystrybutorem marki jest The Last Port.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail