Holyrood Arrival

Pierwsza single malt w historii Holyrood Distillery z Edynburga. Beczki po: sherry oloroso, pedro ximenez, bourbonie i rumie. Wypuszczono 8188 butelek z mocą 46,1%. Zapach bakaliowy – dużo rodzynek, suszone morele, suszone śliwki, ciasto drożdżowe, marcepan, migdały. W smaku cierpko-słodkie – kwaskowe jabłka, rodzynki, suszone śliwki, suszone wiśnie, czereśnie. Ładnie ułożone. W finiszu orzechy, kakao, lekka nuta kawy, suszone śliwki, rodzynki, suszone wiśnie. W finiszu kwaskowe jabłka i suszone orzechy włoskie, suszone skórki jabłek, gruszek, mirabelki, mandarynki w syropie, słodkie pomarańcze, kawa, anyż. Bardzo dobra whisky na start.

Polskim importerem jest Tudor House.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Warsaw Spirits Competition 2024

Rejestracja otwarta

Zgłoś swoje uczestnictwo w festiwalu!

Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.