piękna rezydencja, w której wytwarzany jest koniak Jenssen, powstała na początku XVIII wieku i od tamtego czasu wytwarzano tu koniak. W 1990 roku posiadłość, leżakujące w piwnicach stare koniaki oraz 25 ha winnic w Grande Champagne, kupił Norweg, Per Egil Jensen. Dzięki temu jest on w stanie dziś butelkować nawet koniak, który ma ponad 100 lat – jest to Arcana. Są to dość ciężkie trunki, typowe dla Grande Champagne, z aromatem orzechów włoskich, kakao, rodzynek, z nutą tytoniową na języku. Oferta obejmuje obecnie szeroką gamę koniaków, z czego większość trafia na rynki skandynawskie: VSOP Prime (5 lat leżakowania), XO Carte Blanche (12 lat), XO Grande Champagne (22-35 lat), Hors d’Age (ok. 55 lat), L’Epiphanie Hors d’Age (minimum 50 lat) czy wspomniana Arcana, wlana do beczek w 1906 roku, dostępnych jest 600 karafek, a cena za jedną wynosi 35 tys. euro. Jest też wiele specjalnych edycji na rynki skandynawskie: XO Oscarsborg, XO Pehr Ugland, VSOP Spitsbergen Adventure, XO Spitsbergen, XO North Pole, Réserve Limitée Adventure, Garde Impériale XO czy Garde Impériale Extra.