Whisky zestawili wspólnie Anthony i Robin Wills, wybrali łącznie 22 beczki po sherry oloroso napełnione destylatem o natorfieniu 50 ppm: 8 destylowanych w 2013 roku, 6 w 2014 roku i 8 w 2015 roku. Wypuszczono 18 tys. butelek z mocą 46%. Zapach wyraźnie torfowy, medyczny, sporo soli, ale też słodycz crème brûlée, waniliii, rodzynek, suszonych moreli, skórek jabłek, gruszek, kakaowy kogel-mogel, wędzone śliwki. W smaku cierpko, medycznie, sporo torfu, sadzy, wędzenia, gorzko – gorzkie zioła i korzenie – gencjana i piołun, ale też wypełniające usta nuty maślane, budyniowe. Finisz gorzko-słomy, wędzone mięso, piołun, tatarak, mięta, anyż, koper, majeranek. Długi i wypełniający usta. W Polsce w ofercie M&P.