Ungava
wspaniały kanadyjski gin klasy premium, robiony we współpracy z francuskim producentem koniaków Camus, destylowany jest […]
wspaniały kanadyjski gin klasy premium, robiony we współpracy z francuskim producentem koniaków Camus, destylowany jest […]
znakomita wódka produkowana w Kirgistanie, butelkowana z mocą 60%. Wyrazista, zdecydowanie zbożowa, ale przy tym
destylarnia ze Speyside, należąca obecnie do koncernu Pernod Ricard. Mimo dość dużej produkcji (5,2 mln
marka Kentucky Straight Bourbon Whiskey, destylowanej obecnie w gorzelni Buffalo Trace, w Frankfort. Marka powstała
whisky typu blended malt (gdy ją wprowadzano na rynek obowiązywała jeszcze nazwa vatted malt), zestawiana
to najstarsza działająca destylarnia whisky na Wyspie Islay, założona w 1779 roku. Wraz z destylarniami
najbardziej znany francuski likier miętowy, występujący w dwóch wersjach: Get 27 i Get 31. Pomimo
alkohol destylowany z gryki oraz jęczmienia odmiany Koji. Nazwa znaczy tyle, co „Gryczany Spichlerz”. 67%
to shōchū z batatów, z jasnych i ciemnych odmian oraz z ryżu Koji. Produkowane przez
Satsuma Shiranami Czytaj więcej ⟶
„Południowy Wiatr”, jednokrotnie destylowany alkohol, którego tradycje wywodzą się z Okinawy. Zwykle robione z ryżu