Okowita, przepalanki, nalewki i miody pitne

Drugie wydanie książki Andrzeja Fiedoruka ukazuje się po siedmiu latach od pierwszej edycji, zostało nieznacznie zaktualizowane i poprawione. Na okładce w tytule do nalewek dołączyły miody pitne, które właśnie przeżywają renesans, poza tym zmieniono format, książka ma lżejszą okładkę i wstążkę-zakładkę. Kilkadziesiąt stron autor poświęcił metodom domowej produkcji alkoholu, a także historii wody życia. Reszta wypełniona jest przepisami na domowe nalewki, miody i inne precjoza – słodkie i gorzkie, mocne i lekkie, gęste i klarowne. Część książki zajmują też zebrane dawne przepisy ze starych polskich poradników.

Andrzej Fiedoruk jest obecnie czołowym autorem książek poświęconych nalewkarstwu, m.in. pozycji: „Nalewki i wódki”, „Domowy wyrób alkoholu”, „Wódki, nalewki, miody, krupniki i piwa. Domowy wyrób” czy „Nalewki domowe” (razem z Martą Szydłowską). Obok książek świętej pamięci Jana Cieślaka, prace Andrzeja Fiedoruka są obecnie najchętniej czytanymi poradnikami dla nalewkarzy.

Scroll to Top
Spirits logotyp czarny

Dostęp zablokowany

Nie spełniasz wymogów dotyczących wieku użytkowników strony.
Spirits logotyp czarny

Czy ukończyłeś/aś 18 lat?

Treści na tej stronie przeznaczone są wyłącznie dla osób dorosłych.