Zapraszamy 10 czerwca o godz. 19.30 na spotkanie w cyklu Mocny Poniedziałek z destylarnią Dyssov. Ulokowana w starym młynie pod Lublinem robi okowity ze zboża, z owoców, warzyw, a także destylaty z kraftowych piw. Naszym gościem będzie Michał Olszewski – twórca destylarni i wszystkich receptur. Nadawać będzie bezpośrednio z destylarni i opowie o wszystkich etapach produkcji. Do spróbowania będą:
Okowita z Jęczmienia pozyskanego od Mateusza Grenia – Milanów, Radcze 83 (41%)
Bierbrand Koźlak z Browaru inBrand (40%)
Bierbrand IPA Chmielona na zimno z Browaru inBrand (40%)
Grappissimo z wytłoczyn z Winnicy Kazimierskie Wzgórza z winogron odmiany Riesling i Roter Riesling 40%
Okowita Wiśniowa ze starej odmiany wiśni Łutówka pozyskanych z Gospodarstwa Sadowniczego Krzysztofa Niećko z Kozłówki (40%)
Okowita z Aronii z Gospodarstwa Sadowniczego Krzysztofa Niećko z Kozłówki (42%)
Koszt uczestnictwa obejmuje 6 próbek po 20 ml – 60 zł + 20 zł wysyłka. Degustacja odbędzie się w Salonie M&P Strzelecka 27 oraz online przez platformę Zoom.
bilety: https://spirits.com.pl/produkt/okowity-dyssov-z-wysylka/