koniak wytwarzany przez rodzinę Tessendier, zestawiany przede wszystkim z eau-de-vie z winogron z regionu Borderies, cechuje go bardzo kwiatowy, owocowy, lekki aromat. W 1862 roku Gaston Tessendier kupił posiadłość ziemską – znaną dzis jako Maison Park – wraz z parcelami winnic, co zapoczątkowało historię koniaku Park. W 1880 roku powstała destylarnia Tessendier & Fils. Gaston od początku skoncentrował się na produkcji koniaku nie win, a jego dorobek kontynuowali spadkobiercy. Dziś firmą zarządzają Jérôme i Lilian Tessendier. Blendując koniaki rodzina Tessendier wykorzystuje nie tylko winogrona z Borderies, ale także z Fins Bois oraz Grande Champagne – szczególnie w edycjach XO czy XO Cigar, mają one więcej nut tytoniowych, cierpkich, ale wciąż zachowują rześki owocowo-kwiatowy aromat tak typowy dla Borderies. W rodzinnych piwnicach, a jest ich aż czternaście, leżakuje ok. 15 tys. beczek. Oferta obejmuje koniaki: Łączą tradycję z nowoczesnością, ich fabryka jest w stanie butelkować rocznie do 20 mln koniaków. VS, Park Borderies, VSOP, XO Cigar Blend, XO, XO Extra, Fins Bois Single Cru Organic Cognac, Park Chai n°8 Collection (21 lat w dębie) oraz rocznikowa edycję Vintage 1972. Najstarsze własne eau-de-vie jakimi dysponuje rodzina Tessendier liczą sobie ponad 130 lat.