Marka tequili Sierra Milenario poszerzył gamę produktów o edycję dymną. Do produkcji trunku użyto procesu wędzenia drewnem mesquite. Tequila powstaje w rodzinnej destylarni Sierra Unidas w Jalisco. Po powolnym gotowaniu wyłącznie błękitnej odmiany agawy, przez 24 godziny w piecach ze stali nierdzewnej, pulpa zostaje umieszczona w perforowanym pojemniku ze stali nierdzewnej o podwójnym dnie. Pod pojemnikiem układa się szczapy mesquite i dębu meksykańskiego. Dym jeszcze przed fermentacją przez osiem godzin przechodzi przez perforacje i nasącza pulpę z agawy. Jak rekomenduje producent, Sierra Milenario Fumado Tequila ma czysty i ostry aromat agawy z owocowym smakiem i odrobiną chilli. Butelkowana z mocą 41,5%. Twórcą jest master distiller, Rodolfo Gonzalez.

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail