Degustacja Agwa de Boliwia

22 lutego goście Bar & Books mieli niezwykłą okazję odbyć podróż gorącej Boliwii przez kosmopolityczny wesoły Amsterdam do zimowej Warszawy. Trunkami wieczoru były likiery robione na bazie liści sprowadzanej z Boliwii koki. Zestawiane w Amsterdamie, prezentują cztery różne egzotyczne zmiany – od ziół i liści, przez przyprawy korzenne, po pikantne i rozgrzewające odmiany pieprzu.

Czytaj więcej

Sylwester w Podwale Bar and Books

Nowy Rok w Bar and Books w Warszawie – świętowanie w szampańskiej atmosferze. W ten specjalny wieczór przygotowano nie tylko szeroki wybór szampanów, ale także przepyszne koktajle na bazie ulubionych bąbelków. Kołatki, czapeczki imprezowe, świetna muzyka… Wstęp wolny. Czas: 31.12 godz. 14-3.00 https://www.facebook.com/barandbookspodwale www.barandbooks.pl/warsaw/events_tim-new-year-s-eve-143.html

Czytaj więcej

Jak zrobić dobry ajerkoniak

7 grudnia o godz. 19.00 w barze Podwale Bar and Books (ul. Wąski Dunaj 20, Warszawa) odbędą się dwugodzinne warsztaty , podczas których uczestnicy dowiedzą się podstawowych rzeczy o: historii ajerkoniaku, o poszczególnych stylach mieszania, a także o składnikach dotyczących ich stosowania. Barman wykona to wszystko kolejno i wyraźnie przed oczami uczestników, przygotowując koktajl w różnych jego stylach. Uczestnicy mogą degustować te wszystkie napoje, porównać je i zdecydować, który najlepiej im odpowiada. Następnie uczestnicy sami próbują mieszania koktajli pod kierunkiem barmana, a ich wyniki zostaną ocenione. Autor najlepszego koktajlu zostanie nagrodzony podarunkiem – shakerem z logo Bar and Books.

Czytaj więcej

Paris Cocktail Festival

25-27 listopada odbędzie się piąta edycja Paris Cocktail Festival. W ciągu trzech dni będzie można zapoznać się z ofertą 50 marek, z których skomponowanych zostanie około 100 koktajli. Podczas imprezy przewidziano poza degustacjami, warsztaty z miksologii, projekcje filmów, kolacje, tour po uczestniczących w imprezie koktajl barach czy Cocktail Bus Tour. Ceny biletów i miejsca wydarzeń: www.paris-cocktail-festival.com.

Czytaj więcej

Margarita Workshop

2 listopada w Podwale Bar and Books (ul. Wąski Dunaj 20, Warszawa) odbędą się warsztaty mieszania koktajli. Pokaz trwa dwie godziny, a uczestnicy dowiedzą się o historii drinku, stylach mieszania, a także o składnikach i radach dotyczących ich stosowania. Barman wykona to wszystko kolejno i wyraźnie przed oczami uczestników, przygotowując koktajl w różnych jego stylach. Uczestnicy mogą degustować te wszystkie napoje, porównać je i zdecydować, który najlepiej im odpowiada. Następnie uczestnicy sami próbują mieszania koktajli pod kierunkiem barmana, a ich wyniki zostaną ocenione. Autor najlepszego koktajlu zostanie nagrodzony podarunkiem – shakerem z logo Bar and Books.

Czytaj więcej

Startuje konsumencki konkurs z podróżniczym reality show #MakeTheList z Diageo

Pod hasłem #MakeTheList koncern Diageo, organizator prestiżowego konkursu barmańskiego World Class Competition szuka na całym świecie, w tym w Polsce, ambasadora, który ruszy w dwumiesięczną podróż. Zwycięzca odwiedzi Australię, USA, Chiny, Hiszpanię i Meksyk, by stworzyć unikalną listę koktajli na bazie marek z portfolio Diageo Reserve. Powstanie też filmowa relacja dokumentująca podróż. Wartość wyprawy to 25 tys. funtów, a jej bohaterowi towarzyszyć będą światowi finaliści World Class. Zgłoszenia tylko do 21 października. Więcej informacji: MakeItWorldClass.com.

International Bar and Beverage Trade Show

W dniach 11-12 października 2016 roku w Berlinie odbędzie się International Bar and Beverage Trade Show. Jest to X edycja imprezy. Przygotowane zostaną liczne spotkania z ekspertami, degustacje, master classy, dyskusje panelowe. Miejsce: Station Berlin, Luckenwalder Str. 4-6. Ceny biletów w sprzedaży internetowej – 45 euro za dwa dni, w dniu wydarzenia – 55 euro. Godziny otwarcia 11.00-19.00.

Czytaj więcej