Domaine Testut, destylacja 1969, pozostałości po tłoczeniu na ich wina Chablis Grand Cru Grenouille. Moc 44,5%. Zapach jakby ktoś pestki słonecznika marynował 50 lat w mocno utlenionej wytrawnej maderze, zioła polne, sporo suszonego rumianku, czekolada z suszonymi śliwkami i wiórkami kokosowymi, kandyzowany ananas, pomelo, czerwone pomarańcze, czereśnie, suszony dereń, delikatna słoność. W ustach cierpkość, bardzo lekkie, jak stara madera, ziołowość, koper i dzięgiel, masa pomarańczy – słodkich i gorzkich, bardzo dojrzałem morele. W niesamowicie długim finiszu orzech włoski, morele, brzoskwinie, pomelo, kwaśne winogrona, sporo kopru, ziemistość, warzywność (marchew, pietruszka, seler), lekka słoność, słona skóra, słony tytoń. Niesamowity, wielowymiarowy, bogaty alkohol.