destylarnia umiejscowiona jest w Settequerce-Terlano, w regionie Górna Adyga. Do produkcji grappy i okowit owocowych wykorzystują kolumny oraz aparat bain-marie, trunki leżakują w beczkach z dębu, wiśni i jesionu. Wyjątkowo bogata jest oferta ich grappy jednoszczepowej, z winogron: chardonnay, teroldego, lagrein, moscato, gewürztraminer, müller thurgau, kerner, pinot nero, jest też grappa Amarone z wytłoczyn pozostałych po produkcji tych win. Jeszcze obszerniejsza jest kolekcja grappy aromatyzowanej ziołami, korzeniami, kwiatami, takimi jak: gałązki sosny, piołun, kmin rzymski, jałowiec, korzeń gencjany, lukrecja, miód, pokrzywa, ruta, imbir, czarny bez, rumianek czy mieszanka ziół górskich. Mają także likiery: ziołowe, orzechowe, owocowe, mleczne oraz gin infuzjowany alpejskimi ziołami. Destylarnia jest otwarta dla zwiedzających.

 

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Subskrypcja newsletter

Najnowsze wpisy wprost do Twojej skrzynki e-mail